• ساعت : ۱۰:۴۷
     ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
نتایج بزرگترین طرح استانی سواد سلامت كشور در استان قزوین در سال 1401

مجری اصلی طرح و سرپرست تیم تحقیقاتی:  دکتر امیر پاکپور

این طرح به ­عنوان بزرگ­ترین طرح استانی سواد سلامت در کشور با مشارکت 9775 نفر در شش شهرستان استان قزوین (قزوین، البرز، آبیک، تاکستان، آوج، بویین زهر) و توابع آن­ها با تعامل دو حوزه دانشگاهی شامل مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی قزوین (نماینده معاونت تحقیقات و فناوری ) و گروه آموزش و ارتقاء سلامت (نماینده معاونت بهداشتی) اجرا گردید.

با توجه به اعلام نیاز کمیته دیده بانی استان و گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی بر لزوم سنجش سواد سلامت سفیران سلامت، رابطان سلامت و سایر افراد بالای 18 سال استان، به ­منظور طرح ­ریزی مداخلات دراز مدت برای ارتقاء سواد سلامتِ این گروه­ها، به تفکیک نیاز شهرستان­های تابعه، جلسات هماهنگی از مرداد ماه سال 1400 برگزار گردید.  از این رو طرح در سازمان مدیریت و برنامه ­ریزی استان مطرح و با توجه به اهمیت استفاده از نتایج آن در راستای تعیین وضعیت و ارتقاء سواد سلامت استان و یافتن نقاط ضعف در جهت اجرای مداخلات بهداشتی مناسب، تصویب گردید.

در مرحله بعد، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی قزوین، تدوین مطالعه­ ای گسترده با جامعه آماری بالا و نمونه های منسجم و بر مبنای جمعیت استان را آغاز نمود. پس از تهیه پروپوزال، تصویب طرح و دریافت کد اخلاق به شماره IR.QUMS.REC.1400.225، برنامه ­ریزی جهت زمان بندی منظم برای جمع آوری داد­ه های مورد نیاز پژوهش و تدارک مقدمات کار، با حضور عوامل اجرایی از دو معاونت، در تاریخ 12/10/1400 برگزار گردید.

جمع آوری داده ها طی مدت  3 ماه صورت گرفت و در این مدت مورد نظارت و ارزیابی ناظر معاونت بهداشتی و معاون پروژه در مرکز تحقیقات قرار داشت. در مجموع تعداد 9775 پرسشنامه تکمیل گردید. مطابق با هماهنگی ­های به ­عمل آمده، بازخوردهای هفتگی، به صورت جداول آماری حاصل از خروجی ،SPSS به تفکیک 6 شهرستان­ و شهر و روستا توسط معاون پروژه، به گروه آموزش سلامت معاونت بهداشتی اعلام می شد تا داده ­ها مطابق با نمونه ­های مشخص شده گروه­ های مندرج در پروپوزال جمع آوری گردد. ورود اطلاعات پرسشنامه­ های فیزیکی هم­زمان با پرسشگری توسط کارشناسان مرکز تحقیقات انجام گردید.

حمایت مدیران ارشد دانشگاه، روسای شبکه ­ها و مرکز بهداشت  شهرستان­ها و کارشناسان ستادی و همکاران محیطی از ابتدا تا انتهای این طرح، از نقاط ممتاز و بارز این طرح  و قوت قلبی برای مجریان پژوهش بود. مجریان و همکاران پژوهش، تقدیر و تشکر فراوان خود را از کلیه افرادی که جهت اجرای این پروژه تلاش نمودند، اعلام می­ نمایند.

برای دریافت فایل گزارش کوتاه طرح اینجا کلیک کنید.

6.0.20.0
    V6.0.20.0